De voordelen van sedum

Sedum, ook wel vetkruid genoemd, is een populaire keuze bij het aanleggen van groene daken! Wil jij graag een groen dak? Dan zijn sedum matten de oplossing! Sedum op je dak biedt namelijk ontzettend veel voordelen:

  • Biodiversiteit: Sedumdaken helpen bij het verhogen van de biodiversiteit doordat ze een habitat bieden voor verschillende soorten insecten en vogels.
  • Leefomgeving: De sedum neemt CO2 op en verbetert hierdoor de luchtkwaliteit in de leefomgeving. 
  • Isolatie: Groene daken hebben een isolerende werking, die helpen bij het reguleren van de binnentemperatuur. In de zomer blijft het hierdoor koeler en in de winter wordt er meer warmte vastgehouden.
  • Langere levensduur van het dak: Een sedumdak beschermt de dakbedekking tegen UV-straling, temperatuur schommelingen en andere weersinvloeden. Dit resulteert in een langere levensduur van jouw dak.
  • Prachtige uitstraling: Deze sedumdaken zijn prachtig om te zien en zullen voor een mooie uitstraling zorgen van jouw huis of het gebouw!
  • Eenvoudig aangelegd: Sedum is heel gemakkelijk om aan te leggen. Hierdoor kan je het zelf doen, maar wij kunnen ook jouw groendak aanleggen

De nadelen van sedummatten

Sedummatten worden geleverd in rollen, deze zijn wat onhandiger om te leggen en het brengt relatief veel rommel en sporen van groenafval.
Meer werkzaamheden door het plaatsen van meerdere lagen.
*Aanleggen en op maat snijden van onder matten
*Aanleggen van drainage platen
*Aanleggen van het substraat met de juiste diepte


Vraag hier uw vrijblijvende offerte aan.